Vihreyden ensisijaisena tavoitteena on suojella ympäristöä, mutta toissijainen hyöty on, että vihreät menetelmät ja lähestymistavat ovat usein halvempia. Mikä olisikaan parempi syy “vihreyttää” ravintolaliiketoimintaasi kuin mahdollisuus säästää rahaa? Säästämilläsi rahoilla voit sijoittaa ravintolaasi ja auttaa sitä laajentumaan, mikä kasvattaa voittoja entisestään. Tässä on viisi parasta tapaa vähentää ravintolasi menoja olemalla ympäristöystävällisempi. Montako olet kokeillut?
1. Vaihda vihreisiin toimittajiin
Helpoin tapa siirtyä vihreään on yksinkertaisesti vaihtaa toimittajaa. Muuttamatta mitään ravintolasi toimintatavoissa voit pienentää yrityksesi hiilijalanjälkeä hankkimalla tuotteesi vihreältä toimittajalta. Vihreät toimittajat voivat toimittaa elintarvikkeita ja tuotteita kierrätetyissä pakkauksissa tai käyttää vihreitä jakelumenetelmiä, kuten ryhmitellä toimitukset yhteen, jotta rekka pysähtyy vähemmän.
2. Vähennä vedenkäyttöäsi
Vedenkäytön vähentäminen on ihanteellinen tapa olla vihreä. Jos ravintolasi vesi on mitattu, säästät vähemmän vettä käyttäessäsi ilman, että se vaikuttaa merkittävästi toimintaasi. Voit esimerkiksi asentaa hanoihin virtauksenrajoittimet, jotta työntekijät ja asiakkaat minimoivat vedenkulutuksensa. Voit sijoittaa pieniä säiliöitä wc-säiliöihin, jotta ne kuluttavat vähemmän vettä jokaisella huuhtelukerralla. Parhaan tehon saamiseksi voit päivittää laitteesi energiatehokkaisiin ekomalleihin, jotka kuluttavat vähemmän vettä. Tämä on kuitenkin järkevää vain, kun vanhoja tai rikkinäisiä laitteita vaihdetaan, koska et voi saada takaisin sijoituksiasi pelkällä vedenkulutuksella.
3. Osta luonnonmukaista tai kestävää ruokaa
Luonnonmukaisesti tai kestävästi kasvatetulla ruoalla on vähäinen vaikutus ympäristöön. Vaikuttamatta ruoan makuun voit siirtyä terveelliseen ruokaan ja säästää rahaa. Asiakkaat maksavat todennäköisesti enemmän luomutuotteista, ja tämä voi kasvattaa voittojasi, vaikka ruoan korkeampi hinta olisi huomioitu.
4. Invest in Green Training
Ravintolasi säästää rahaa vihreissä hankkeissa vain, jos henkilökuntasi on ajan tasalla. Lähetä työntekijäsi vihreille koulutuskursseille, jotka auttavat heitä käyttämään nykyisiä parhaita käytäntöjä tehokkaasti. Vihreä koulutus kannustaa työntekijöitäsi käyttämään resursseja säästeliäästi ja vähentämään syntyvän jätteen määrää.
5. Työskentele tiiviissä kierrätysyritysten kanssa
Varmin tie kustannussäästöihin on tehdä läheisiä kumppanuuksia alueesi kierrätysyritysten kanssa. Esimerkiksi, jos ostat Saskatchewanissa rasvaloukkujen puhdistusta tarjoavia yrityksiä, voit löytää ratkaisun, jolla voit kuluttaa vähemmän kierrätykseen. Toisin kuin tavalliset yritykset, jotka yksinkertaisesti imuroivat rasvan, vihreät yritykset itse asiassa suodattavat ja myyvät kerätyn öljyn muille yrityksille. Tämä auttaa heitä tarjoamaan palvelujaan halvemmalla, kun he saavat voittonsa takaisin. Jos etsit vihreitä yrityksiä, jotka veloittavat vähemmän, säästät rahaa.
Johtopäätös
Näiden viiden vinkin pitäisi auttaa sinua valitsemaan paras tapa säästää ravintolarahojasi. Jos olet onnistuneesti toteuttanut vihreän aloitteen ravintolassa, mitä tapoja olet kokeillut? Jätä meille kommentti alle ja kerro meille!